tuinaanleg tuinonderhoud  tuinontwerp bestratingen beplantinSlooijerhoveniers voor uw compleete tuing vijver aanleg zwemvijver snoeien 

  Samen maken we uw droomtuin! 

Slooijertuinen.nl

Een goede basis!

Er valt steeds meer en heviger  neerslag in ons land. Straten staan blank, kelders lopen vol en men verwacht dat dit in de toekomst steeds vaker zal gaan voorkomen. 

Er zijn verschillende manieren waarop we water kunnen afvoeren, infiltreren, of hergebruiken.
Belangrijk is dan wel om daar in de basis van de tuinaanleg rekening mee te houden!
Het afkoppelen van regenwater op eigen terrein moet problemen in de toekomst helpen voorkomen.

Jan Jansen - Een ander bedrijf BV

Veel tijd en materiaal is later niet meer te zien maar met een goede basis houdt u droge voeten!


Infiltratiekrat

Infiltratiekratten zijn de moderne en logische variant op grindkoffers. Vanwege het grote open volume (meer dan 90%) blijven de graafwerkzaamheden tot een minimum beperkt en de kratten zijn voor een persoon hanteerbaar. Als de grootte van de infiltratievoorziening bekend is kan men eenvoudig het juiste aantal kratten van een bepaalde groote plaatsen.

Wilt u meer weten neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak

Meer info en Oplossingen voor regenwater klik hier 


Waterzakken om in een kruipruimte te plaatsen vormen de ideale oplossing om ook regenwater te gebruiken bij renovaties en bestaande bouw. Een waterzak systeem is geschikt voor de kruipruimte dus er zijn geen graafwerkzaamheden en grondwerken nodig. 

Dus eigenlijk is een waterzak voor het gebruik van regenwater een mooi alternatief voor een traditionele regenwatertank of regenwaterput. 


Er zijn verschillende manieren om een waterzak regenwatersysteem aan te leggen. Wanneer het regenwater bedoeld is om te gebruiken voor toilet, wasmachine en tuin is het raadzaam de waterzak en de schacht in de kruipruimte te plaatsen. Wanneer het regenwater enkel voor de tuin gebruikt wordt kan de schacht ook buitenshuis geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan een waterzak onder een vlonder of terras. Hierdoor is de schacht eenvoudig toegankelijk om tijdens vorstperioden de tuinbesproei-installatie af te koppelen.


Wat zijn de voordelen van een waterzak?

  • Een waterzak is op iedere gewenste maat te verkrijgen. Een waterzak is dus geschikt voor iedere woning.
  • De installatie van een waterzak is zeer eenvoudig. Normaal gesproken wordt een waterzak geplaatst in een kruipruimte, in de kelder of op zolder.
  • Er gaat geen grondwerk aan vooraf en de waterzak heeft nauwelijks onderhoudskosten.