Slooijertuinen.nl

Samen maken we uw droomtuin!

SNOEIHARD TEGEN KANKER!

Taxus voor Hoop is een Nederlandse Stichting die zich belangeloos inzet voor de strijd tegen kanker. Dit doen wij door middel van het landelijk inzamelen van Taxus-snoeisel van de Taxus Baccata hagen en struiken


De jonge scheuten van Taxus bevatten een belangrijke stof die door de farmaceutische industrie kan worden ingezet in de strijd tegen kanker. Deze stof, bekend onder de naam Baccatine, remt de deling van kankercellen en is daardoor een belangrijk onderdeel voor het maken van chemotherapie.


Voor het maken van één chemotherapie is één kubieke meter taxus-snoeisel nodig. Het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk snoeisel wordt opgehaald voor de actieve bestrijding van kanker.

Taxus voor Hoop betaald aan Slooijertuinen per kuub taxussnoeisel een donatievergoeding. Slooijertuinen dient dit te doneren aan een kanker gerelateerd goede doel!

Snel een afspraak of meer info?


Vul onderstaand formulier in en we nemen zsm contact op!

Wat is de bedoeling *
This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Vistaprint. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Belangrijke regels!

Het taxussnoeisel dient te voldoen aan twee voorwaarden: het moet eenjarig en zuiver zijn.


EENJARIG

Alleen éénjarige scheuten zijn bruikbaar. Takken mogen maximaal 30 centimeter lang zijn en niet dikker dan een 0,5 centimeter. Dikke, bruine, houterige takken zonder naalden of volledig gerooide struiken/bomen zijn NIET bruikbaar en verlagen de kwaliteit


ZUIVER Snoeisel dat vervuild is met dorre bladeren, aarde, grind, gras of ander snoeisel, is niet bruikbaar en moet geweigerd worden.