tuinaanleg tuinonderhoud  tuinontwerp bestratingen beplantinSlooijerhoveniers voor uw compleete tuing vijver aanleg zwemvijver snoeien 

  Samen maken we uw droomtuin! 

Slooijertuinen.nl

Natuurlijke afscheidingen

Wilgentenen

Wilgentenen (ook wel bleeslatten genoemd) zijn door de lengte en flexibiliteit uitermate geschikt voor het maken van vlechtwerk en daarom ideaal voor het realiseren van natuurlijke producten van hoogwaardige kwaliteit. Wilgentenen worden vaak gebruikt in combinatie met kastanje palen voor het maken van een wilgentenen schutting, wilgentenen scherm, of erfafscheidingen.

Bamboe schutting 

Bamboe is sterk materiaal en gaat lang mee. Bovendien heeft het een natuurlijke uitstraling.


Een mat van bamboe is heel geschikt om tegen een bestaande tuinschutting aan te plaatsen. Maar ook op een balkon is het een mooie afscheiding waardoor u meteen privacy heeft.


Soorten bamboe schuttingen

  • Gespleten bamboe schutting: de bamboestokken in deze tuinschutting zijn gespleten waardoor deze wat platter is dan een bamboemat met volledige stokken.
  • Volle bamboe schutting: een wat dikkere tuinschutting met volledige bamboestokken.
  • Donkere bamboe schutting: een schutting van donkere bamboestokken, waardoor de mat een meer uitgesproken kleur heeft dan de andere bamboe producten in ons assortiment.
  • Gelakte bamboe schutting: een mat van bamboestokken die gelakt zijn. Dit maakt het materiaal nog duurzamer.

Bevestiging van een bamboe schutting

Een bamboe mat moet bevestigd worden aan een bestaande schutting of een tuinschutting gaaspaneel met trekbandjes. Het is ook mogelijk om er klimplanten tegenaan te laten groeien, hierdoor krijgt de schutting nog meer een natuurlijk karakter.


Heide maten

Heidematten zijn erg geschikt als (tuin)schutting.

 Je kan ze eventueel laten begroeien met klimop voor een karaktervolle uitstraling. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende soorten, prijzen, levensduur en plaatsing van heidematten.

Wat zijn heidematten?

Heidematten zijn erg geschikt als schutting. Veel mensen kiezen ervoor om ze te laten begroeien met klimplanten, zoals klimop. Bij gebruik als begroeiingsmat bieden ze vanaf het begin al veel privacy en de klimop kan zich goed aan het materiaal hechten. Na verloop van tijd, wanneer de klimop weelderig is gaan groeien, zullen de matten op natuurlijke manier oplossen en zijn ze door de klimplanten niet meer zichtbaar. Maar ook onbegroeid kun je de matten gebruiken als privacydoek, muurbekleding, balkonbekleding, bekleding van compostbakken etc. 

Heidematten worden doorgaans gemaakt van jonge Dopheide maar andere heidesoorten uit Europa worden ook gebruikt. De strengen van de heideplant worden op verticale manier met ijzerdraad gevlochten waardoor er een fijne dichte schutting ontstaat. De matten zijn 100% natuurlijk en worden in de regel niet behandeld tegen vocht, schimmels of ongedierte.