tuinaanleg tuinonderhoud  tuinontwerp bestratingen beplantinSlooijerhoveniers voor uw compleete tuing vijver aanleg zwemvijver snoeien 

  Samen maken we uw droomtuin! 

Slooijertuinen.nl

Erfafscheidingen

Iedereen heeft recht op privacy vooral in zijn of haar achtertuin, er zijn dan ook een groot aantal mogelijkheden die wij aanbieden.


Er zijn echter wel regels voor erfafscheidingen klik hier voor een voor een overzicht van de regels.


De haag

Een natuurlijke afscheiding doormiddel van planten, u kunt in principe elke plant gebruiken voor een afscheiding maar er zijn planten die zeer geschikt zijn als haag.

Deze hebben een dichte en compacte groei en zijn goed in vorm te snoeien enkele voorbeelden zijn:

  • Beuken  (Fagus sylvatica)
  • Taxus  (Taxus baccata ook zeer geschikt aks blokhaag)
  • Thuja ( Thuja Brabant)
  • Laurier (Prunus 'Rotundifolia')

Ook verkrijgbaar de kant en klaar haag een volgroeide haag van 180 cm hoog gesnoeid dus direct resultaat en privacy.

Hout beton schutting

Deze afscheiding zien we veel de laatste jaren, het is dan ook een duurzaam product. Door de betonnen paal en de betonnen onder plaat komt het hout niet in aanraking met de grond, dit geeft een veel langere levensduur van het houtwerk. de schermen worden vast gezet met uni beslag.

 Leverbaar met veel verschillende soorten schermen (wij adviseren schermen die geschroefd zijn en met stevige planken)

Ook zijn er nu zwart gekleurde beton palen en platen.

 

 

 

 

Op maat gemaakt planken scherm

 Een schutting uit één stuk gebruik hiervoor bij voorkeur hardhouten palen Geïmpregneerde palen kunnen ook mits ze in een paalhouder of op een schroeffundering worden gezet zodat de palen geen contact maken de grond. De planken worden aan weerszijde van de palen geschroefd (om en om) deze afscheiding kan op elke gewenste maat gemaakt worden en natuurlijk ook in verschillende hoogtes.

 

Schanskorven

Schanskorven zijn metalen korven die gestapeld kunnen worden en gevuld met verschillende materialen. Natuursteen is het meest voorkomende vul materiaal maar ze kunnen ook gevuld worden met bijvoorbeeld: brandhout, klinkers, puin eigenlijk met alle soorten materiaal.

Verkrijgbaar in verschillende maten, ook zijn er complete sets verkrijgbaar als tuinhaard of bank.


 Gemetselde muur of stuckwerk

 

Dit zijn echte bouwwerken waarvoor u een vakman en misschien een vergunning nodig bent, vraag dit na bij uw gemeente!

Graag brengen wij u in contact met een vakman die dit vakwerk voor u kan uitvoeren natuurlijk ontvangt u hiervoor een vrijblijvende offerte.

Cortenstaal schermen en zuilen

Cortenstaal wordt steeds meer gebruik in tuinen als tuinhaard of bloembak, cortenstaal is geoxideerd metaal en is erg duurzaam (het roest niet door) met een mooie kleur.

Dus ook goed toepasbaar in tuinen als afscheiding, als scherm maar er zijn ook zuilen verkrijgbaar voor een gefilterde afscheiding.

 

Kokos schermen

 Kokos schermen zijn aan de buitenzijde afgewerkt met natuurlijke en duurzame kokosvezels. Behalve een fraai uiterlijk bieden kokosvezels de ideale aanhechting voor diverse soorten klimplanten. Binnen enkele jaren is een Kokowall scherm volledig begroeid! De panelen zijn standaard leverbaar in panelen 180x180cm of op maat gemaakt tot een breedte van 250cm en een hoogte van 220cm.

 

 


 

Gaas draad en hekwerk

 

Ook met (prikkel) draad en gaas is uw tuin goed af te schermen tegen ongewenst bezoek. Kies wel voor kwaliteit zorg ervoor dat de materialen geplastiviseerd of verzonken zijn zo heeft het een veel langere levensduur.