Slooijertuinen.nl

Samen maken we uw droomtuin!

Duurzaam tuinieren

Duurzaam is een term die we steeds vaker horen, en datis eigenlijk niet zo gek!

Want het betekent dat we steeds meer met het milieu bezig zijn en het scheelt (op den duur) in de kosten!


Ook in de tuin kunt u duurzaam te werk gaan.We geven hieronder een paar voorbeelden en tips die wij voor u in een tuinontwerp of een doe-het-zelf-pakket kunnen verwerken. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren ook uw eigen ideeën en oplossingen zijn te verwerken in een goed en duurzaam tuinontwerp!

Materiaalkeuze

De keuze voor benodigde materialen is ook erg belangrijk zo is er het bekende FSC keurmerk, dit keurmerk staat voor duurzaam bos beheer voor elk gekapt stuk bos wordt nieuw bos terug geplant.

Al onze leveranciers leveren duurzame producten met een goede prijs kwaliteits verhouding.

Tuinverlichting

Uw tuin verlichten is langer van uw tuin genieten! door bijvoorbeeld led verlichting te gebruiken kunt u veel stroom besparen, ook gaan de lampjes veel langer mee.

Hergebruik

Oude materialen kunt u verwerken als fundering voor uw vlonder of vijver. Als muurtje of een verhoogde plantenborder krijgen uw tegels een tweede leven.

Creatief hergebruik is kostenbesparend. U spaart namelijk de aanschaf van nieuwe materialen uit en de afvoerkosten van het afval of restmateriaal.

Regenwater

Regenwater is water dat we gratis en voor niets krijgen, soms te veel en soms te weinig!

Bij veel nieuwbouw projecten wordt het regenwater niet meer op het riool geloost. Een goede zaak want dit kostbare water kan veel duurzamer gebruikt worden.


Vraag ons om meer info via [email protected]

Afval scheiden

Als u in de tuin aan het werk bent, komt er altijd afval vrij! Door dit gescheiden te storten kunt u veel geld besparen en het is goed voor de natuur. Groen afval kan heel goed gecomposteerd worden in een vat of als uw tuin groter is op een grote hoop die regelmatig omgeschept moet worden.


Zo werken we allemaal mee aan een beter Milieu.

Transport

Zorg ervoor dat de materialen die u gebruikt in de tuin lokaal zijn dus dat er daarvoor geen vervuilende kilometers gemaakt moeten worden.

Ook de aanwezige materialen hergebruiken zoals verhogingen maken hier kan een teveel aan zand weer worden gebruikt!


Voor elk ontwerp is een oplossing te bedenken!