Slooijertuinen.nl

Samen maken we uw droomtuin!

Ook uw dakgoot maken wij schoon!

Takjes, blaadjes en viezigheid in de dakgoot? Laat het niet ophopen. Vooral na de winter en in de lente moet je de goten inspecteren en schoonmaken. Doe je het niet, dan is lekkage haast onvermijdelijk.

Even checken!

De boodschap is duidelijk. Controleer je goten regelmatig. De meeste mensen weten alleen niet waar ze op moeten letten. Daardoor wordt pas actie ondernomen als er daadwerkelijk lekkage of schade te zien is.


De meest simpele methode om lekkage te voorkomen, is het schoonhouden van je dakgoten. Met een schep en emmer gewoon even leeghalen. Maar bij die tweejaarlijkse inspectie hoort ook de controle op waterdichtheid tijdens een regenbui. Zie je vochtplekken aan de onderkant van de dakgoot, dan wijst dit al op problemen.

Het kan zijn dat je dakgoten ooit verkeerd zijn aangelegd. Of dat er verkeerd materiaal gebruikt is. Hier kun je het beste een vakman naar laten kijken. Hier twee kwaliteitseisen die je zelf kunt controleren. Ten eerste moeten stukken dakgoot, langer dan 8 m, altijd gescheiden worden door een "broekstuk". Op die plekken horen aparte afvoeren te zitten. Ten tweede mag een goot nooit aan de ondergrond gespijkerd zitten. Bij krimpen en uitzetten moet het materiaal vrij kunnen bewegen.

Ook goed te combineren met een voor of na-jaars beurt

Riool vervangen of repareren ook daarvoor bent u bij ons aan het goede adres!

Vraag naar de mogelijkheden